Brankářská jistota Tomáš Vokoun

18.02.2010 13:48

Výkon brankáře Tomáše Vokouna podstatně přispěl českým hokejistům k výhře v prvním zápase olympijských her ve Vancouveru. Třiatřicetiletý gólman Floridy si proti Slovensku připsal 34 úspěšných zákroků, kapituloval jen jednou.


"Potvrdilo se, že Slováci byli více než vyrovnaným soupeřem. Hráli skvěle. Samozřejmě někdy rozhodují milimetry. Oni trefili tyčku, my jsme z protiútoku dali gól," poukázal Vokoun. "Klíčových momentů je hodně, ale tenhle to určitě strhl na naši stranu. Byli tak blízko gólu a během pěti sekund byl puk v jejich síti," řekl Vokoun.

Vokouna překonal jen jednou na začátku druhé třetiny Marián Gáborík. Do druhé třetiny Slováci vstoupili skvěle. "Začali dobře bruslit, napadat nás a začali nás přehrávat. Myslím si, že po desáté minutě jsme se uklidnili a začali hrát lépe.“ "Obecně to tak v hokeji je. Chvilku je lepší jeden tým, poté druhý. Nikdo z nás ale nečekal, že Slováky přehrajeme a vyhrajeme 6:1," podotkl Vokoun.

Na podobný výkon, jako předvedl dnes na olympijském hokejovém turnaji, jsou u Vokouna fanoušci zvyklí v NHL. "Tady to bylo trošku rychlejší (hokej). Bylo tu ohromné horko, takže jsem dost unavený. Člověk se hodně potí a tyhle dresy nic nepropouštějí. Je to jako hrát v pláštěnce," řekl Vokoun



  Zpět na zimní olympijské hry 2010 hokej