Bronzová medaile mužské běžecké štafety

25.02.2010 07:30

Velmi mile překvapila svým nečekaným úspěchem olympijská štafeta mužů v běhu na 4x10 km. Česká štafeta ve složení Jakš, Bauer, Magál, a  Koukal nepatřila rozhodně k favoritům závodu, a její výkon byl podpořen skvělými individuálními výkony jednotlivých členů štafety

Závod se vyvíjel po celou dobu pro českou štafetu dobře, skvělý výkon předvedl Lukáš Bauer. V první části štafety držel l Martin Jakš krok s ostatními , jeho ztrátu z konce úseku pak umazal Lukáš Bauer. Na třetím úseku skvěle pozici podržel Magál,  pro kterého byl tento úspěchem skvělou medicínou na trápení v letošní sezoně.
V poslední části štafety jel Martin Koukal na špici společně s francouzi a švédy, a mohli jsme i pomýšlet i na lepší příčky než na bronzový stupínek.  Koukal ale bohužel nezachytil únik švéda Hellnera a zůstal ve dvojici s francouzem Jonnierem. Zdálo se, že pořadí bude jasné - první švéd, druhé a třetí místo si měl rozdělit Koukal s Jonnierem. Kartami ale zamíchal nor Northug, který se po skvělém běhu dotáhl až na Koukala a ve finále jej v cílové rovince o sekundu předjel.  Na nevděčném čtvrtém místě skončil francouz Jonnier.



Běh na lyžích  štafeta 4x10 km:
1. Švédsko (Richardsson, Olsson, Södergren, Hellner) 1:45:05,4 hod
2. Norsko (Johnsrud, Hjelmeset, Berger, Northug) -15,9
3. Česko (Jakš, Bauer, Magál, Koukal) -16,5

Fotogalerie: Bronzová medaile mužské běžecké štafety

Záznamy: 1 - 11 ze 11