In-line brusle a kolo - léto Martiny Sáblíkové

23.03.2010 20:39

Celý sportovní svět si kladl po zimní olympiádě ve Vancouveru otázku, jak je vůbec možná fenomenální forma Martiny Sáblíkové. Po skončení her ale přišel další skvělý úspěch naší rychlobruslařky - neplánovaně, pro mnohé jen tak zkusmo, vyjela na mistrovství světa do Heerenveenu, a tam obhájila titul mistryně světa v rychlobruslařském víceboji. Ani ne měsíc od olympijských her by od Sáblíkové nikdo ( samozřejmě mimo českých fanoušků) nečekal to, že MS bude pro ní motivující, zvlášť, když jasným vrcholem pro ni byly zimní olympijské hry 2010. Jak to jen ta Češka dělá, bez rychlobruslařského stadionu s celoročním provozem ? Tuto otázku si kladly velká zahraniční deníky, především v Nizozemí, Mecce bruslení. Odpověď je jednoduchá - dámské kolečkové in-line brusle a kolo !

Většina českých fanoušků spojuje Martinu Sáblíkovou pouze s ledem a bruslením na ledě, ona je však úspěšná i v letních sportech, které bere jako přípravu pro své kralování na ledě - in-line brusle a kolo. To, že ani v letních sportech není amatérkou, dokazují její výsledky - Sáblíková je držitelkou bronzové medaile z ME 23 v cyklistické časovce, s Martinou Růžičkovou je nynější českou šampionkou v cyklistické časovce dvojic ( ne horská kola, klasická silniční cyklistika) .

Bruslení jde Martině na ledě i na silnici, tady jsou její výsledky v in-line bruslení na dámských kolečkových bruslích

Sáblíková - In line brusle - individuální  výsledky
  • 2007 / IX, Brno  / CZE – národní mistrovství, marathon: 42,2 km - (1.)
  • 2007 / VI, Ostrava / CZE – national championships, 1/2 marathon 21,6 km –  (1.)
  • 2006 / IX, CZE: Vítězka premiérového Českého poháru v in-line bruslení 2006 - (1.)
  • 2006 / IX, CZE: Vítězka seriálu 9 závodů NESTLÉ Life in line Tour - (1.)
  • 2006 / IX, Pardubice / CZE – Life in line Tour, 21 km – (1.)

zdroj Novis Team

Zabruslit si můžete s olympijskou šampionkou i Vy. Sáblíková podporuje unikátní projekt www.vecerniinline.cz , kde si může zabruslit úplně každý. Nejedná se o závod, a bruslit můžete uprostřed měst, stačí kdekoli koupit ty správné dámské kolečkové brusle, a vyrazit společně s olympijskou šampionkou do ulic bez aut.  Jinak bruslení není jen pro dámy, ale i pro pány - této akce se mohou zúčastnit opravdu úplně všichni, bez omezení věku nebo pohlaví. Neláká náhodou Vaše děti být stejně dobrá jako Martina Sáblíková ? Led je už sice z rybníků pryč, ale začít svou sportovní kariéru mohou Vaše děti i na in line bruslích. I teď na jaře. A že z nich třeba nebudou olympijští šampioni ? Nevadí, bruslení na kolečkách je fajn :)

 

Martina Sáblíková na dámských kolečkových bruslích