Olympijský turnaj v hokeji - Norsko - Švýcarsko 4:5 PP

21.02.2010 12:31

Překvapení olympijského turnaje v hokeji  Švýcaři byli plní energie z úspěšného zápasu s Kanadou a do utkání vlétli jako uragán. Již v první minutě zoufale se bránící norové zalehli ve vlastním brankovišti puk, ale nařízené trestné střílení Domenichellin neproměnil. Patrně ho to velmi mrzelo, protože prakticky obratem připravil luxusní přihrávkou šanci Sprungerovi a bylo to 0:1.  Norové se nedali, a v dlouhé přesilovce 5:3 obléhali švýcarskou bránu, ale neúspěšně. Jejich vyrovnávací branku vstřelil až ve 13. minutě Vikingstad. Druhá třetina skončila smírně 2:2.

Rychlý hokej se hrál i ve třetí třetině,k vítězství měli blíže Švýcaři, když využili početní výhodu a zvýšily na 4:3. V 52. minutě ale chyboval švýcarský brankář při rozehrávce v rohu, a Vikingstad potrestal Švýcary svým třetím golem v zápase. Stav 4:4 vydržel až do konce normální hrací doby, a v prodloužení byli úspěšní Švýcaři

Branky

13. Vikingstad (Thoresen, Jakobsen), 26. Hansen (Thoresen), 39. Vikingstad (Zuccarello Aasen, Olimb), 53. Vikingstad (Thoresen)
2. Sprunger (Domenichelli, Sannitz), 30. Wick (Seger, Plüss), 36. Sannitz (Seger, Wick), 50. Blindenbacher (Wick, Streit), 63. Lemm (Jeannin).

Norsko

Grotnes - Jakobsen, Mats Trygg, Holös, Tollefsen, Lund, Bonsaksen - Thoresen, Vikingstad, Zuccarello Aasen - Hansen, Andersen, Röymark - Holtet, Bastiansen, Olimb - Laumann Ylven, K. Forsberg, Spets. Trenér: Roy Johansen.

Švýcarsko
Hiller - Streit, Diaz, Furrer, Blindenbacher, Sbisa, Seger, Von Gunten - Wick, Jeannin, Lemm - Déruns, Ambühl, Monnet - Paterlini, Plüss, Rüthemann - Domenichelli, Sannitz, Sprunger. Trenér: Ralph Krueger.