Slováci potvrzují na oympijském hokejovém turnaji formu - Slovensko-Lotyšsko 6:0

21.02.2010 08:44

Možná měli čeští hokejisté trochu štěstí, že narazili na Slovensko hend v prvním zápase, kdy ještě SLováci nebyli rozehraní. To , že porážka Rusů nebyla náhoda, potvrdili v dnešním nočním zápase s Lotyši, které porazili jednoznačně 6:0 a nyní drží 2. příčku ve skupině B. Pokud dnes Česko Rusko porazí, tak i druzí zůstanou, a Rusko bude až třetí. Skupinu již vyhrát nemohou, tak předpokládejme , že dnes večer bude Čechům fandit i celé Slovensko

Slováci nastoupili do utkání sebevědomě, a od prvních minut bylo jasné, kdo je na hřišti pánem.. První gol dal ve 3. minutě Višňovský, na 2:0 zvyšoval v 10. minutě Zedník, a třetí gol první třetiny dal v 18. minutě Stumpel.
Druhá třetina začala dvěma rychlými goly po sobě - ve 22. minutě se trefil Marian Hossa a ve 23. minutě Handzuš. Zápas byl rozhodnutý, Lotyši se pak už soustředily hlavně na obranu.

Slovenský golman Jaroslav Halák se stal 4. brankářem, který dokázal udržet čisté konto, mimo jiné díky výborné obranné činnosti svých beků. V 58. minutě dal poslední gol zápasu bek Baranek a dal výsledku konečnou podobu. na 6:0


Lotyšsko - Slovensko 0:6 (0:3, 0:2, 0:1)

Branky 3. Višňovský (Stümpel, Zedník), 10. Zedník (Handzuš, Bartečko), 18. Stümpel (Pálffy), 22. Marián Hossa (Stümpel), 23. Handzuš, 58. Baranka (Handzuš, Štrbák). Rozhodčí: O´Halloran (Kan.), Vinnerborg (Švéd.) - Kiča (Ukr.), Murphy (USA). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:2.