Američané srazili sebevědomí Kanady USA-Kanada 5:3

22.02.2010 16:43

Kanadské sebevědomí dostalo dnes v noci přímý zásah - v posledním utkání skupiny prohráli s výběrem USA 5:3, v celkovém bodování skončili na 6 místě a v osmifinále narazí na Německo.
Kanaďany vůbec nenapadlo, že by mohlo dojít k jinému výsledku než jejich výhře, předchozí škobrtnutí brali jako epizodku, a o to víc je prohra překvapila. Kanada sice měla trvalou převahu ve všech třetinách, ale američanům se skvěle rozchytal brankář Miller, který přiváděl kanaďany k šílenství. Naopak,  USA dali Kanadě lekci z efektivity - dá se říci, že co americká šance, to gol v síti domácího hokejového výběru. Jako třešničku na dortě si američané vychutnali poslední gol do prázdní brány, kdy Kanada vztekle a o to neuspěšněji obléhala obranné pásmo Spojených států.

USA tak s plným bodovým ziskem postupují ze skupiny přímo, Kanada se utká s výběrem Německa v osmifinále, a pokud zvítězí ( což je velmi pravděpodobné) narazí na probuzený ruský výběr - jednoho z favoritů olympijského hokejové turnaje ve Vancouveru


Branky:
9. E. Staal (Seabrook, Toews), 24. Heatley (Toews, S. Weber), 57. Crosby (Nash, Keith)
1. Rafalski (Suter, Langenbrunner), 10. Rafalski, 37. Drury (Ryan, Backes), 48. Langenbrunner (Rafalski, Suter), 60. Kesler (Parise). Rozhodčí: Rooney (USA), Watson - Sharrers (oba Kan.), Nelson (USA

Kanada: Brodeur - S. Niedermayer, S. Weber, Keith, Doughty, Boyle, Pronger, Seabrook - Perry, Getzlaf, E. Staal - Nash, Crosby, M. Richards - Marleau, Thornton, Heatley - Iginla, Toews, Morrow - Bergeron. Trenér: Mike Babcock.

USA: Miller - Suter, Rafalski, E. Johnson, Gleason, J. Johnson, Orpik, Whitney - Langenbrunner, Stastny, Parise - Kessel, Pavelski, Malone - Ryan, Kesler, Kane - Brown, Backes, Callahan - Drury. Trenér: Ron Wilson.