Anna Kulíšková v paralympijském obřím slalomu diskvalifikována

18.03.2010 11:00

Zrakově postižená sjezdařka Anna Kulíšková, která byla jedinou medailistkou české výpravy na předchozí paralympiádě  v Turíně, včera nedokončila první kolo obřího slalomu na paralympijských hrách ve Vancouveru. Ve čtvrtek a pátek jí čekají její silné disciplíny sjezd a superobří slalom.
Při svém druhém startu ve Whistleru na trati obřího slalomu nepanovaly dobré povětrnostní podmínky. Když byla Kulíšková na trati pršelo a byla mlha. To bylo nejspíš příčinou jejího vypadnutí. Po prvním kole byla Kulíšková se svojí trasírkou Michaelou Hubačovou diskvalifikována za špatné projetí 24.branky. Na tomto místě musely téměř zastavit právě kvůli hustému dešti. Trasérka Hubačová měla ztíženou viditelnost a nemohla se ohlížet, Kulíškové tak hodně poodjela a ta asi branku minula.
Hned po dojezdu do cíle však figurovaly na 12.místě ve výsledkové listině a ani samy si nebyly vědomy nějaké chyby. Na startovní listině pro druhé kolo ale už nefigurovaly. Protestovat by mohly jen v případě, že by měly vlastní videozáznam. Oficiální se totiž pro tyto účely použít nesmí.