Bratrská dvojice v české hokejové reprezentaci

17.02.2010 14:27

Bratři Milan a Zbyněk Michálkové už startovali na pěti světových šampionátech, ale teprve na olympijských hrách ve Vancouveru si zahrají v reprezentačním dresu společně na olympijském hokejovém turnaji. Splnil se jim tak sen. V průběhu olympijského hokejového turnaje jejich výkony budou sledovat i rodiče.

"My jsme o tom snili od malička. Je to krásné, když si spolu zahrajeme na takovém velkém turnaji. Bude to super a moc se na to těšíme," řekl Milan Michálek.

Už v létě, kdy trenér Vladimír Růžička oznámil širší nominaci, kde ani bratrská dvojice z Jindřichova Hradce nechyběla, mohli doufat v naplnění jejich snu. "Pak jsme o tom mluvili a říkali si, že kdyby se to povedlo, bylo by to krásné," přiznal Michálek.

Bratři bydlí ve Vancouveru spolu. Mají rozdělené úkoly a povinnosti. "Brácha přišel první, takže si vybral postel. Ono je to ale jedno, obě jsou stejné," vyprávěl s úsměvem Milan Michálek. O pořádek se podle něj bude starat spíše starší Zbyněk. "Je pořádnější," vysvětlil.

O Milanu Michálkovi se spekulovalo, že by mohl nastupovat v útočné formaci s Jaromírem Jágrem. Nakonec bude hrát ve čtvrtém útoku s Josefem Vašíčkem a Tomášem Rolinkem."Já jsem o tom ani nevěděl. Jen mi naši říkali, že bylo něco v novinách. Mně je to vlastně jedno, jestli budu hrát v první nebo ve čtvrté lajně. Hlavně, když uděláme nějaký výsledek. Vezmu jakoukoliv roli," řekl Michálek.

Zpět na zimní olympijské hry 2010 hokej