Češi se protrápili přes Lotyše do čtvrtfinále Česko-Lotyšsko 3:2 PP

24.02.2010 07:13

V osmifinále olympijského turnaje v hokeji narazili čeští hokejisté na své staré známe - Lotyšsko. Tento zápas byl však mnohem důležitější než ten ve skupině, ale průběh hry tomu z naší strany moc nenaznačoval.

První třetina začala skvěle - druhý gol jsme dali už ve 12. minutě, a vypadalo to, že český výběr jasně kráčí k postupu. Lotyši naši branku prakticky neohrožovali, a mohlo se zdát, že postup bude snadnou záležitostí. Naši ale celý zápas zdramatizovali.

Druhou třetinu zahájili čeští hokejisté serií faulů, kdy jsme nejdříve hráli ve čtyřech a přes minutu dokonce ve třech. Lotyši Vokouna rozchytali, ale jeho konto zůstávalo stále čisté. I naši měli šance, lotyšský golman čelil střelám Rolinka a Eliáše, rána Plekance dokonce způsobila přerušení hry - po zásahu pukem z jeho dělové rány musel být Masalskis na ledě ošetřován.
Naši v té chvíli hráli už bez Jaromíra Jágra, který odešel do kabin pro bolesti krční páteře. Jeho absence byla na ledě vidět, a pravdu měli ti, kteří tvrdí, že Jágr je tahounem českého týmu. Hra byla vyrovnaná na obou stranách, pochválit můžeme oba brankáře, kteří předváděli skvělé zákroky a dělali vrásky na čelech útočníků obou mužstev.

Lotyšsko-ČRTřetí třetina byla zpočátku vyrovnaná, ale zhruba v její polovině udělili Lotyši  Čechům lekci z efektivity - během tří minut po sobě jsme neuhlídali Cipulise a po něm Redlihse a bylo vyrovnáno na 2:2. Hlavně po první lotyšském golu naši viditelně ztuhli - do konce zápasu zbývalo ještě spousta času, a na našich se projevil psychický tlak z možného dalšího lotyšského golu.

Do normálního konce hrací doby se stav skore nezměnil, a přišlo tedy na řadu prodloužení. Lotyšský trenér klidnil nadšení svých hráčů z možného postupu přes jasného favorita, a na naší střídačce byla patrná nervozita. Hra byla na počátku prodloužení opatrná - obě mužstva věděla, že gol znamená buď postup, nebo konec v hokejovém turnaji. Po pěti minutách hry z nenápadné akci po nahrávce Fleischamnna prohodil mezi betony lotyšského brankáře Krejčí. Naši slavili šťastný postup, Lotyši jen těžko skrývali své zklamání - k postupu jim chyběl krůček.Naši mohou poděkovat skvělému Vokounovi, a připravovat se na zítřejší zápas s Finy, který bude jistě náročnější než ten dnešní

Olympijksý turnaj v hokeji - čtvrtfinále Česko-Lotyšsko 3:2 PP

Záznamy: 25 - 32 ze 34
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

ZOH 2010 - osmifinále: Česká republika - Lotyšsko 3:2 v prodloužení (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)
Branky: 6. Rolinek (Kuba, Havlát), 12. Fleischmann (Krejčí, Červenka), 66. Krejčí (Fleischmann) - 53. Cipulis (Niživijs, K. Redlihs), 57. M. Redlihs (Berzinš, Darzinš)


Česká republika 
Vokoun - Židlický, Kuba, Polák, T. Kaberle, Hejda, Kubina, Z. Michálek, Blaťák - Erat, Plekanec, Eliáš - Jágr, Čajánek, M. Michálek - Červenka, Krejčí, Fleischmann - Havlát, Vašíček, Rolinek. Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann.  

Lotyšsko
Masalskis - K. Redlihs, Skrastinš, Rekis, Pujacs, Bartulis, Sotnieks, Lavinš - Ankipans, Sprukts, Karsums - Cipulis, Vasiljevs, Niživijs - M. Redlihs, Berzinš, Darzinš - Širokovs, Meija, Daugavinš. Trenér: Olegs Znaroks.