Česká republika-Lotyšsko

19.02.2010 15:37

V noci z pátku na sobotu čeští hokejisté nastoupí podle programu olympijských her ke druhému zápasu v základní skupině olympijských her proti Lotyšsku ve stejné sestavě jako v zápase se Slovenskem. "Nic měnit nebudeme. Sice se tam objevily některé chyby, nebylo to úplně ono, ale není lehké nedostatky hned odstranit. Dáme hráčům čas. Měli jsme jeden společný trénink a pak hned zápas. Uvidíme, jak to bude fungovat dál," řekl trenér Růžička.
Na ledě se při tréninku objevili všichni hráči i s nachlazeným brankářem Tomášem Vokounem a Jaromírem Jágrem, který si v úvodním zápase proti Slovensku poranil žebra. Růžička počítá s tím, že Vokoun odchytá všechny zápasy na turnaji.
České mužstvo nastoupí do zápasu bez tradičního rozbruslení. V Canada Hockey Place, kde se bude zápas hrát, je nabitý program a hokejisti by museli trénovat ve vzdálenějším Britannia Centre. "Kluci se místo toho půjdou projít.“
Předpokládaná sestava: Vokoun - Židlický, Kuba, Polák, T. Kaberle, Kubina, Hejda, Blaťák, Z. Michálek - Havlát, Plekanec, Eliáš - Jágr, Červenka, Čajánek - Erat, Krejčí, Fleischmann - M. Michálek, Vašíček, Rolinek.