České rychlobruslařky drtí evropskou konkurenci !

09.01.2010 20:02

Martina Sáblíková i Karolína Erbanová získaly hned 1. den evropského šampionátu v norském  Hamaru 1.místa - Martina Sáblíková v závodě na 3000m, Kateřina Erbanová překvapila všechny 1. místem v závodě na 500 metrů.
Martina Sáblíková porazila svoje soupeřky prakticky rozdílem třídy, druhé holanďance Wüstové nadělila více než 5 sekund! A to trať 3km není její silnou stránkou, uvidíme, co předvede Martina zítra na svých silných tratích 1,5km a 5 km- Zdá se, že titul mistryně Evropy se již pomalu stěhuje do České republiky.
Na krátké trati ale opravdu všechny překvapila Karolína Erbanová, které spíše vyhovují delší tratě a 500m nepatří k jejím oblíbeným. Mladá, sedmnáctiletá naděje českého rychlobruslení byla na pětistovce nejrychlejší, sice ne tak výrazně jako Martina Sáblíková na 3 km, ale přece. Vítězství ji posunuje na celkovou 6. pozici celkového pořadí, které vede Martina Sáblíková. Zdá se, že si obě naše reprezentantky formu dokázali pro nadcházející olympijskou sezonu výborně načasovat - přejeme hodně štěstí