Česko - Slovensko 3:1

18.02.2010 08:43

Lepší vstup do olympijského hokejového turnaje  si čeští fanoušci ani nemohly přát - český olympijský hokejový tým vstoupil na olympijské hry výhrou 3:1 nad Slovenskem. Slováci ale byli velmi nepříjemní, a vítězství 3:1 zcela nevypovídá o poměrech na ledové ploše. Hlavně ve 2. třetině, za stavu 1:1, měl Slovenský tým výraznou převahu, a je především Vokounovou zásluhou, že stav 1:1 vydržel až do konce 2.třetiny, a šťastný gol Jágra, a těsně před koncem třiny i Plekance, hru uklidnil.

Slováci začali 3.třetinu tlakem, ale Vokoun byl pozorný a likvidoval  likvidoval velké šance Gáboríka i Mariána Hossy. Vokoun byl v ohni střel, skoré na střely na bránu bylo po prvních 5 minutách 10:0 , naši jen bránili, často vyhazovali puky S postupujícím časem se zvyšovala slovenská nervozita, a čeští hokejisté klidnou a soustředěnou hrou dovedli  utkání ke vítěznému konci. První zápas na zimních olympijských hrách 2010 vyhrálo Česko 3:1

Česká republika - Slovensko 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Sestava České republiky
Vokoun - Židlický, Kuba, Polák, T. Kaberle, Kubina, Hejda, Blaťák, Z. Michálek - Havlát, Plekanec, Eliáš - Jágr, Červenka, Čajánek - Erat, Krejčí, Fleischmann - M. Michálek, Vašíček, Rolinek. Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Sestava Slovenské republiky : Halák - Meszároš, Chára, Višňovský, Štrbák, Jurčina, Sekera, Baranka - Marián Hossa, Demitra, Marcel Hossa - Pálffy, Stümpel, Gáborík - Zedník, Handzuš, Bartečko - Radivojevič, Kopecký, Cibák. Trenéři: Ján Filc, František Hossa a Lubomír Pokovič.

Branky v utkání

10. Eliáš (Havlát, Blaťák)

38. Jágr (Červenka)

40. Plekanec (Jágr, Židlický

21. Gáborík (Marián Hossa, Demitra)

 Zpět na zimní olympijské hry 2010 hokej

 

Fotogalerie: Česko - Slovensko 3:1

Záznamy: 81 - 100 ze 108
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>