Čeští biatlonisté skončili v olympijské štafetě sedmí

27.02.2010 11:59

Štafetový závod na 4x7,5 kilometru vyhráli na hrách ve Vancouveru norští biatlonisté. Finišman Ole Einar Björndalen tak získal šestou zlatou a celkově jedenáctou olympijskou medaili v kariéře. Stal se tak druhým nejúspěšnějším sportovcem v historii zimních olympiád. "Moje střelba byla fantastická. Zvládl jsem to rychle a skvěle jsem běžel. Jsem se svým úsekem opravdu spokojený, šel jsem na své maximum. Vyšlo to perfektně."
Druzí v pátek skončili Rakušané, kteří díky Christophu Sumannovi, kterému nevyšla střelba ve stoje, ale nakonec se dokázal dotáhnout na špičku, porazili ve finiši Rusy. "Cítil jsem se dobře, když jsem přijížděl na položku. Cítil jsem, že Ole začne střílet hodně rychle, tak jsem se snažil zůstat v klidu. A pak jsem čtyřikrát netrefil terč. Nevím, co se stalo. Zpanikařil jsem. Naštěstí jsem to ještě dohnal." V dramatickém finiši o dvě desetiny přesprintoval vedoucího muže Světového poháru Rusa Jevgenije Usťugova. Rakušané slaví první olympijskou medaili ze štafety v historii.
České kvarteto Jaroslav Soukup, Zdeněk Vítek, Roman Dostál a Michal Šlesingr po polovině závodu čtvrté, obsadilo nakonec sedmé místo. Čechům se tak podařilo vylepšit dojem z nepovedeného vystoupení ve Vancouveru. Soukup s Vítkem rozjeli závod skvěle, po polovině štafety figurovali na výborném čtvrtém místě. To by byl nejlepší výsledek z olympiády v historii. "Švéd byl přede mnou pět metrů, ale pořád jsou tam ještě dva úseky. Každopádně je to dobré, když se jede vždycky vepředu.Nejelo se úplně naplno. Nikdo nechtěl jet dopředu, protože stopa, jak sněží, je brzda. Spíš se trochu taktizovalo."

Druhá část závodu ale českým reprezentantům už tolik nevyšla. Dostál čtyřikrát dobíjel a v hustém sněžení ztrácel i v běhu. Předal se ztrátou minuty a dvaceti sekund jako pátý. Šlesingr, který jel poslední čtvrtý úsek, se pak tratí protrápil a klesl na sedmé místo."Tohle moc nemám rád. Sníh je tupější, tahavější. Mám z toho špatný pocit, tohle mě trošku sráží. Ale v lyžích to nebylo. Napálil jsem první kolo a pak mi to na tom posledním chybělo. Sedmé místo je pěkné, není zlé, ale trošku mě mrzí, že jsem úsek nezajel trošku líp."
Michal Šlesingr se z olympiády ve Vancouveru vrátí jako nejúspěšnější český biatlonista. Ve třech individuálních soutěžích dojel v elitní dvacítce. Nejlépe skončil šestnáctý v závodě s hromadným startem. "Olympiáda 2010 byla lepší než ta poslední. Letos jsem neměl žádné zázračné výsledky, ale nemůžu být zklamaný se třemi umístěními do dvacítky. Někomu se to nemusí zdát, ale není jednoduché se tam dostat. Zklamaný z olympiády nejsem, ale nadšený z ní taky nepojedu."

Fotogalerie: Čeští biatlonisté skončili v olympijské štafetě sedmí

Záznamy: 9 - 16 ze 29
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>