Hledá se druhá Kateřina Neumannová

17.02.2010 23:23

Zlaté časy, kdy kralovala na olympijských hrách naše Kateřina Neumannová, jsou bohužel dávno pryč. Prokázal to i dnešní závod ve sprintu klasickou technikou. V Kvalifikaci triumfovala norka Marit Björgenová, a za ní pak v klidu postoupily další běžecké hvězdy současného ženského klasického lyžování - Justyna Kowalczyková a Petra Majdičová, která nakonec i přes bolestný pád v tréninku nastoupila a dojela na skvělém třetím místě.
Naše běžkyně skončili neslavně - Eva Nývltová skončila neslavně s 13 sekundovou ztrátou na 33. místě a do dalšího závodu tedy nepostupuje - k postupu ji chyběla necelá sekunda

Podobně bohužel dopadli i naši mužští zástupci - Dušan Kožíšek a Aleš Razým se také do dalšího závodu neprobojovali . Lépe dopadl Kožíšek, který skončil na 35. místě, necelou vteřinu od postupové příčky. Aleš Razým skončil na 45. místě, a na klasickém závodě se viditelně trápil. Výsledky na zimních olympijských hrách 2010 jsou zatím pro českou běžeckou výpravu dosti neuspokojivé - pomineme li Lukše Bauera, není v současné době nikdo, kdo by na výkony našeho nejlepšího běžce na lyžích navázal, a to i přes naděje, které ostatní vybudili v před olympijské přípravě.