Hokej na olympijských hrách Švédsko - Finsko 3:0

22.02.2010 17:02

Výsledek zápasu Švédsko - Finsko 3:0 přesně vystihuje průběhu utkání - vyrovnaní soupeři, oba hrající na vynikající úrovni, skvělý a technický hokej. Vyhrál ten lepší, a to byli dnes ráno švédové. Výsledek podpořil skvělým výkonem i jejich brankář - Henrik Lundqvist byl pro finy k nepřekonání, dlužno podotknout, že švédská obrana pracovala zcela bez chybně . O švédech se nemluví v souvislosti s vítězstvím jako o rusech nebo kanadě, ale způsob, jakým dnes Finsko porazili, je pasuje na horkého koně finále olympijského hokejového turnaje.

Do čtvrtfinále postupují švédové přímo, a utkají se s velkou pravděpodobností se Slováky, kteří hrají osmifinále s doposud bezzubým německým hokejovým výběrem


Branky
7. Eriksson (Bäckström, Magnus Johansson), 25. Bäckström (D. Sedin), 39. Eriksson (Franzén, Bäckström).

Švédsko
Lundqvist - Öhlund, Enström, Kronwall, Lidström, Tallinder, Magnus Johansson, Oduya, Murray - Weinhandl, H. Sedin, D. Sedin - Hörnqvist, Zetterberg, Forsberg - Alfredsson, Bäckström, Eriksson - Franzén, Modin. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.

Finsko
Kiprusoff - Kukkonen, Pitkänen, Salo, Timonen, Lydman, Lepistö, Niskala - T. Ruutu, M. Koivu, Filppula - Selänne, S. Koivu, Lehtinen - Hagman, O. Jokinen, Immonen - Peltonen, Kapanen, J. Ruutu - Miettinen. Trenér: Jukka Jalonen.