Hon na nelegální prodejce vstupenek na OH

07.02.2012 13:26

Britská policie zadržela téměř stovku lidí, kteří se pokoušeli nelegálně prodávat vstupenky na sportoviště letošních olympijských her nebo zprostředkovali fingované ubytování v hlavním městě.

Zadržené osoby vedle podloudného prodeje vstupenek zřizovaly falešné webové stránky a nabízely ubytování v neexistujících hotelech. Policie vyslala jasný signál o tom, že nebude tolerovat pokusy organizovaného zločinu proniknout do olympijského prostředí.

Britské bezpečnostní složky se připravují na všechny eventuality. Postup proti londýnskému podsvětí je citelný už v těchto dnech.

Postihu se nevyhnou ani organizátoři okupačních akcí. Ti v okolí Londýna budují stanové tábory a připravují demonstrace po vzoru amerického hnutí "Occupy Wall Street". Žádné stanování v prostoru olympijských sportovišť policie nepřipustí a na jakékoli incidenty bude připravena bleskově reagovat.

Podle informace britských médií vláda na zajištění bezpečnosti olympijských her uvolnila částku přesahující miliardu liber (30 miliard korun). Součástí opatření bude i obrana před případným teroristickým útokem.