Jágr odstoupil z osmifinále s Lotyšskem

24.02.2010 10:30

Jaromír JágrJaromír Jágr odešel do šatny na začátku druhé třetiny kvůli bolesti krční páteře. Čeští hokejisté na olympijských hrách ve Vancouveru dohráli osmifinále s Lotyšskem až v prodloužení 3:2. V dnešním čtvrtfinále proti Finsku by neměl Jágr chybět.
"Jardu bolel krk a horní část hrudní páteře nejspíše v souvislosti s tím zásahem od Ovečkina. Otáčet se může, ale bolí ho to a při hře to bylo nepříjemné, takže jsme se dohodli, že odstoupí a dá se dohromady, aby byl připraven na další zápas," řekl lékař týmu Tomáš Vyskočil.
Od prasklého plexiskla po ataku Alexandra Ovečkina má Jágr na hlavě krvavý šrám z posledního zápasu skupiny B proti Rusku. "Hlava pořád bolí. Asi budu muset jen nahazovat puky, protože se nemůžu pořádně otočit," řekl Jágr před zápasem.
Jágr se zatím na olympiádě prezentoval dvěma brankami a asistencí. V duelu s Lotyšskem odehrál bez omezení celou první třetinu. Jednou byl vyloučen. Ve druhé čtvrtině odehrál jen 52 vteřin. Pak odešel v doprovodu fyzioterapeuta Koláře do kabiny.