Jágr rád dostává dárky

16.02.2010 10:54

Jágr, který se vrací poprvé od roku 2008 na americké stadiony. si včera zažertoval s americkými novináři, když ho požádali o rozhovor. Jágr, který včera slavil 38. narozeniny, je zaskočil, když se podovil, že pro něj nemají dárky, že ruští novináři by mu dárky přinesli.

 "Vy na ně ale nemáte, chápu," dodal útočník Avangardu Omsk. Jágr okomentoval i svůj staronový účes:"Říkal jsem si: 'Jak se můžu co nejvíc přiblížit tomu Jágrovi z doby před patnácti lety?' Nebudu už střílet takové góly, ani hrát jako tenkrát. Tohle je jediný způsob, jak toho můžu dosáhnout.“

O vystoupení českého týmu na zimních olympijských hrách 2010 už mluvil vážně. Je si vědom toho, že cesta to nebude lehká. Jágr osobně si myslí, že Čechům by více vyhovovalo větší hřiště, na které jsou zvyklí.

Novináře zajímala i ruská hokejová soutěž, která je podle Jágra svobodnější. "Nemusíte tolik kontrolovat, co budete dělat. Nechávají vás na pokoji. Jak chcete žít, tak žijete," podotkl Jágr. Přiznal ale také, že je v těsném kontaktu s New York Rangers, ze kterých odešel do Omsku, a že výsledky týmu pečlivě sleduje na internetu. Odchodu z New Yorku ale nelituje. Ještě neví, co s ním po skončení letošní ligové sezony bude. Spekuluje se o jeho angažmá v Edmontonu.
První zápas na olympijském hokejovém turnaji čeká Jaromára Jágra a celý náš hokejový tým ve čtvrtek 18. února v 6 hodin ráno - více na Zimní olympijské hry 2010 program