Karolína Erbanová dvanáctá na ZOH 2010

19.02.2010 15:29

Karolína ErbanováKarolína Erbanová včera na kilometrové trati na olympijských hrách ve Vancouveru startovala v papírově slabší první skupině. Během startu favoritek už na oválu v Richmondu nebyla, ale nadšeně ale sledovala, jak se její jméno drží ve výsledkové listině před jmény rychlobruslařek, které ve Vancouveru pomýšlely na medailové pozice. "S něčím takovým jsem nepočítala. Myslela jsem si, že budu kolem dvacátého místa. Tolik jmen, co mělo být přede mnou, skončilo za mnou," kroutila Erbanová po závodě hlavou, když nakonec obsadila dvanácté místo. Porazila například Němky Annu Friesingerovou a Monique Angermüllerovou nebo domácí závodnici Brittany Schusslerovou.
Karolína Erbanová zajela čas 1:17,53. O 1,7 sekundy zaostala za vlastním českým rekordem. A to v poslední zatáčce udělala chybu a "shodila" ruku ze zad. Klidně mohla skončit i v elitní desítce.
Ve čtvrtek už to byl její druhý závod ve Vancouveru, ale opět byla nervózní. Poslední start na programu olympijských her ji čeká v neděli na trati 1500 metrů. "Uspět tam bude hodně těžké. Bude tam spousta dobře připravených holek. Stát se může cokoliv.“ Soupeřkou jí bude i její tréninková kolegyně Martina Sáblíková. "Proti sobě ale nebojujeme. Nejdu tam s tím, že chci získat její skalp nebo ji porazit," zdůraznila Erbanová.

 

Karolína ErbanováKarolína ErbanováKarolína ErbanováKarolína ErbanováKarolína Erbanová