Olympijské hry pro Čechy skončili úspěchem Sáblíkové a vypadnutím hokejistů

26.02.2010 12:29

Olympijské hry 2010 v kanadském Vancouveru se nachýlili ke svému konci, oficiální zakončení olympijských her proběhne až v pondělí v půl třetí ráno našeho času. V českých mediiích to ale vypadá, že olympiáda pro nás končila úspěchem Martiny Sáblíkové a neúspěchem českých hokejistů. 

Byť se jedná o nejúspěšnější olympijské hry v historii samostatné české republiky, hodnocení je spíše negativní. Důvod - vypadnutí českého hokejového týmu v utkání s Finskem, a vůbec jeho nemastný neslaný projev na celém šampionátu zastínil úspěchy a  výsledky všechy našich ostatních olympioniků. Vyjímkou je pouze Martina Sáblíková, a její 3 olympijské medaile. Hokej zkrátka zastínil na olympiádě úplně všechno, a to je trochu škoda.www.sport.cz Výborných výsledků dosáhli naši i v jiných sportech, jen se o nich prostě méně mluví. Třeba včerejší 5. místo Pavla Churavého v závodě sdruženářů naprosto zapadlo, a přitom se jedná o úspěch světové třídy. Bohužel závody sdruženářů nikoho nezajímají, a spousta lidí ani neví, co to vlastně ta severská kombinace je. 

Nerovnoměrná pozornost médií zaměřená jen na úspěchy a neúspěchy hvězd, popírá v principu olympijskou myšlenku. Je to vidět i na českých sportovních portálech - sporty jako severská kombinace, biatlon, boby , skleton jsou na hlavních stránkách sportovních portálů k nedohledání. Obrázek vedle ukazuje stránku ze www.sport.cz z dnešního dopoledne. Olympijské hry se vlastně zúžili na Hokej, lyžování, rychlobruslení a ostatní. Právě kolonka ostatní reprezentuje podstatnou část naší olympijské výpravy.

I když máme ještě šanci na dva výborné výsledky - v neděli jede Lukáš Buer 50km, a dnes pojede Šárka Záhrobská slalom speciál , zájem veřejnosti o olympijské hry prostě klesá . Únava olympiádou, tak se dal tento stav nazvat. Podívejte se na graf hledanosti fráze Olympijské hry v rozšířené shodě na největším českém portálu Seznam.cz.