Pavel Churavý si chce spravit chuť na velkém můstku

24.02.2010 16:27

Na olympijských hrách ve Vancouveru už se můžeme těšit jen na poslední čtyři soutěžní dny. Ve čtvrtek se bude bojovat o pět sad medailí. Sdruženář Pavel Churavý bude zítra hlavní česká naděje. Čeká ho poslední závod na velkém můstku.
Na středním můstku měl Churavý na samém začátku her smůlu, když ho kvůli špatným povětrnostním podmínkám komisaři pustili z nájezdové věže až na třetí pokus, ale dobrý vítr si místo něj stejně vybral předskokan. V závodě skončil na dvanáctém místě. Nebyl spokojený, i když si tímto výsledkem o tři pozice vylepšil své olympijské maximum. V posledních sedmi závodech Světového poháru totiž Churavý pokaždé skončil mezi elitní desítkou. A při generálce na Vancouver si dokonce dojel pro stříbro.
Pro běžeckou část měl Churavý v prvním závodě ve Vancouveru lyže s podpisem "Kouki". Půjčil mu je stejně jako na MS v Liberci v loňském roce český běžkař Martin Koukal. "Vyšly nejlíp a jsem rád, že spolupráce takhle funguje," pochvaloval si Churavý. Běžeckou část Churavý ale označil za trápení. "V běhu bylo trošku smůly a trochu sil chybělo."
Na velkém můstku Churavý považuje za základ kvalitní skok, aby mu neutekli elitní běžci. "Chtěl bych ulítnout a pak letět na běžkách, co to dá." Největším favoritem je lídr Světového poháru Jason Lamy Chappuis z Francie, který už v závodě na středním můstku ve Vancouveru vyhrál. Z Čechů se ještě představí Aleš Vodseďálek, Miroslav Dvořák a Tomáš Slavík.