Politici jedou na olympijské hry 2010 do Vancouveru

14.01.2010 11:24

Jak se olympijské hry blíží, dozvídáme se přesnější nominace sportovců, kteří na zimní olympiádu pojedou. Pozadu nezůstávají ani naši političtí představitelé - a je těžko říci, kdo tam jede jako reprezentace České republiky, kdo je opravdu sportovní fanda a kdo se jede nechat vyfotit s některým českým medailistou pro předvolební bilboardy.

Olympijský výbor zve oficiálně představitele českého státu , a tak do Vancouveru odletí premiér Jan Fišer oficiálně otevřít český olympijský dům ve Vanvouveru, a oba předsedové parlamentních sborů - Přemysl Sobotka za Senát a Miroslav Vlček za Poslaneckou sněmovnu. Český olympijský výbor dále zve ministrini školství paní Kopicovou a ministra obrany Bartáka - důvod je ten, že oba resorty mají ke sportu blízko - u ministerstva obrany je část sportovců členy armádních klubů, kde se sportovně připravují

Prezident české republiky se na zimní olympijské hry 2010 nepodívá - důvodem jsou zavedená kanadská víza. Není to z důvodu, že by jej nedostal, ale chce tak vyjádřit svůj protest - a v tom mu fandíme !

Mimo oficiální pozvání se na zimní olympijské hry chystá Ivan Langer, který objíždí celou řadu vrcholných sportovních utkání už několik let, ať byl ve vládě, nebo v opozici.
Další jména politiků zatím nepadla, a jsme zvědaví, kdo se na záběrech z českého olympijského domu společně třeba s Lukášem Bauerem objeví

Anketa

Vadí Vám účast politiků na významných sportovních akcích ?

Ano, vadí - jedou tam jen proto, aby byli více vidět a přiživili se na slávě někoho jiného 106
83%

Nevadí - třeba je ten sport opravdu zajímá 22
17%

Celkový počet hlasů: 128