Pro Pančochovou je olympijská rampa psycho

16.02.2010 16:10

Česká snowboardistka Šárka Punčochová jezdí ve Vancouveru s ortézou na vykloubeném rameni. To pro ní ale není největší problém. Tím je olympijská U-rampa, kterou pořadatelé v Cypress Mountain kvůli dešti připravují jen s velkými obtížemi. Podle devatenáctileté Češky byla rampa během prvního tréninku nejhorší, jakou zažila.

"Rampa není, jak by měla být. A zrovna venku prší, takže to zase nebude žádná hitparáda," řekla Pančochová. "První den byla rampa nejhorší, co jsem kdy v životě jezdila. Podruhé už to bylo docela dobrý," doplnila.

Snowboardingový areál leží nad Vancouverem. Teplé počasí dělá pořadatelům starosti. Závodníkům už zrušili dva tréninky. Na rampě se uprostřed dělají hluboké sněhové vlny. "Když projede pět lidí, tak je to psycho. Čtyři lidi narazili v rychlosti do stěny, protože se jim kousla špička," popsala Pančochová.

Punčochová letos vyhrála závod Světového poháru v Kreischbergu. S trenérem Martinem Černíkem vymýšlejí pro čtvrteční olympijský závod na poslední chvíli změnu. Zkusí zařadit nové triky. "Jo, zkusím to tam poslat. Risk to je, ale já nemám co ztratit," řekla.

Favoritkami na U-rampě jsou podle Pančochové Američanka Kelly Clarková a Torah Brightová z Austrálie. "Ty holky jezdí líp," porovnávala. Velké naděje si Pančochová nedělá. Za cíl si vytkla postup do dvanáctičlenného finále. "To by bylo super a pak se uvidí," doplnila Pančochová.