Sáblíková a Erbanová se představí na trati 1500 metrů

20.02.2010 12:08

Martinu Sáblíkovou a Karolínu Erbanovou čeká podle programu zimních olympijských her v neděli závod na 1500 metrů. Obě budou bojovat o umístění na začátku výsledkové listiny. A pokud se bude dařit, můžeme se těšit i na medaile. Pokud by dosáhla Martina Sáblíková na medaili, byla by to velká senzace. Stejně tak i u Erbanové se s touto variantou spíše nedá počítat. Ale jsme na olympijských hrách, kde se může stát cokoliv.
"Vím, že u Martiny říkáme, že by mohla mít medaili, ale to jen kdyby to ostatní moc nezajely a jí to sedlo stoprocentně. Hlavní pro ni bude pětka, na které víme, že o medaili bojovat bude," řekl trenér Petr Novák.
Sáblíková se na tento závod nebude speciálně připravovat. Pro Karolínu Erbanovou ale bude vrcholem her. Už se ve Vancouveru představila na pětistovce i na kilometru. Trať 1500 metrů umí Erbanová zajet nejlépe.
"Může se stát, že bude rychlejší než Martina, protože ona se na to bude speciálně připravovat. Led není rychlý a Kája rozbíhala pětistovku rychleji než Nesbittová, která je medailovou aspirantkou. Doufám, že do boje o přední umístění budeme promlouvat," uvedl Novák.
Sáblíková o druhé olympijské medaili ani nepřemýšlí, i když v této sezóně už se na této trati probojovala na stupně vítězů dvakrát: "Už jsem řekla Petrovi (Novákovi), že do závodu jdu s tím, abych opět zažila tu skvělou atmosféru a diváky v hale. Samozřejmě že se budu snažit, ale uvidíme, jak to dopadne.“