Sáblíková dostala Záslužný kříž druhého stupně

01.04.2010 12:20

Rychlobruslařka Martina Sáblíková, trojnásobná olympijská medailistka z Vancouveru, dnes dostala vysoké armádní ocenění od ministra obrany Martina Bartáka. Ministr se se sportovci setkal při slavnostním přijetí úspěšných sportovců armádního sportovního centra Dukla."Určitě zabere velice čestné místo, kde se na něj budu moci často podívat, protože si tohohle ocenění vážím," řekla Sáblíková.
Sáblíková už má ve své sbírce záslužný kříž třetího stupně, který dostala po turínských hrách před čtyřmi lety. Za dvě zlata a jeden bronz si polepšila na  kříž druhého stupně, který má stříbrnou barvu. Na olympiádě v Soči by musela získat tři zlata, aby dostala nejvyšší ocenění. "To nevím, na to si musíme počkat. A doufám, že se dočkáme."
Záslužný kříž prvního stupně už mají z českých sportovců bývalá olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová nebo světový rekordman, olympijský vítěz a mistr světa v desetiboji Roman Šebrle. Ministr obrany Barták ocenil naše medailisty i děkovným listem. Vedle Sáblíkové to byli i bronzoví olympijští lyžaři, štafeta běžců na lyžích Martin Koukal, Jiří Magál a Martin Jakš.