Sáblíková má další medaili ze zimních olympijských her ve Vancouveru

22.02.2010 07:44

Naše jediná zlatá medailistka ze zimních olympijských her 2010 Martina Sáblíková přidala dnes další olympijskou medaili do sbírky - bronz z trati 1500 metrů. V tomto závadě se představila ještě další česká závodnice - Karolína Erbanová. Té však závod nevyšel podle jejích představ a nakonec skončila na 25. místě. Karolínu Erbanovou viditelně svazovala nervozita, a v posledním kole ztratila rytmus bruslení a výsledkem byl čas, se kterým podle výrazu po dojetí nebyla spokojena ani ona, ani její trenér.

Martina Sáblíková měla tuto trať v plánu jaksi navíc, není její oblíbenou, a tak to tedy dnes jen zkusila. A pokus jí vyšel . Sáblíková šla na led těsně před koncem, v 16. rozjezdu, a po startu vůbec nevypadalo, že by mohla pomýšlet na medaili. Pomalý začátek ale na konci trati přešel v rychlý finiš, Sáblíková smazala ztrátu z počátku trati a  deklasoval tak svoji soupeřku Schusslerovou. V té chvíli byla Sáblíková 2. za vedoucí Wustenovou. Na startu však čekaly ještě další 4 závodnice.

Domácí publikum hnalo v předposlední jízdě mocnými ovacemi vpřed kanaďanku Kristine Grovesovou, které sice nedosáhla nejlepšího času, ale na Sáblíkovou to stačilo a odsunula ji na 3. místo. V posledním kole velká favoritka Christine Nesbittová pod tlakem publika přepálila začátek, a v posledním kole ji došly síla, a nakonec skončila na 6. místě

Martina Sáblíková skončila na 3. místě a na konto české výpravy přidala další medailový úspěch

 

ZOH - rychlobruslení, ženy - 1500 m:


1. Wüstová (Niz.) 1:56,89
2. Grovesová (Kan.) 1:57,14
3. Sáblíková (ČR) 1:57,96
4. Boerová (Niz.) 1:58,10
5. Kodiarová (Jap.) 1:58,20
25. Erbanová (ČR) 2:02,01.

Fotogalerie: Sáblíková má další medaili ze zimních olympijských her ve Vancouveru