Sjezdařka Vonnová už trénovala a závodit bude

15.02.2010 10:32


Americká sjezdařská hvězda Lindsey Vonnová na zimních olympijských hrách 2010 s největší pravděpodobností do závodů nastoupí. Vonnová, která je momentálně vedoucí žena Světového poháru, v neděli absolvovala s poraněnou holení první náročnější trénink.
"Už nemyslí na to, jestli pojede, ale na to, aby zajela co nejlépe. Chce získat co nejdříve zpátky svou rychlost," řekl agentuře AP manžel a trenér velké favoritky rychlostních disciplín Thomas Vonn.
Vonnová si v letošní sezoně přivodila velmi bolestivé zranění pravé holeně během přípravy v Rakousku. Zpočátku ji bolelo pouhé nazutí lyžařské boty, ale už je na tom lépe.
"Cítím, že se zase dostávám do bojovnější polohy. To potřebuji. Když stojím na startu, musím věřit svému tělu a jet agresivně. Ten pocit se mi vrací," řekla Vonnová po nedělním tréninku. Vonnové nahrálo i odložení superkombinace kvůli špatným sněhovým podmínkách. Lyžařky by se měly poprvé představit ve středu ve sjezdu, závodu se účastní i naše Šárka Záhrobská, pro kterou je Vonnová silnou soupeřkou.