Sledge hokej USA-Norsko 3:0

19.03.2010 11:50

Ve druhém semifinále paralympiády ve sledge hokeji se utkaly dva vyrovnané týmy Norska a USA. Američané se střelecky prosadili třikrát, Norové potvrdili trápení v koncovce. Nedali Spojeným státům ani gól, stejně jako ostatní týmy v dosavadním průběhu turnaje ve Vancouveru. Americký brankář Cash nedostal gól už čtyři zápasy v řadě. V první třetině nemuseli Američané čelit ani jednomu závažnějšímu norskému zakončení. 

Ve druhé třetině se Norsko okolo 18. minuty dostalo do výraznější převahy, kterou ale nevyužilo. Ve 24. minutě otevřel skóre Američan Greg Shaw, který si objel Johansena a s přehledem se trefil do prázdné branky. Hned ve 26. minutě při americké přesilovce zvýšil náskok Taylor Chace, který tečoval střelu a puk skončil až za Johansenem. Po druhé třetině vedli Američané 2:0.
 
Finálovou pojistku trefil v samém závěru 42. minuty třetí třetiny Joe Howard, který Norům sebral poslední naději. Norové se ještě snažili o zázrak při powerplay, ale s výsledkem už nepohnuli a reprízu loňského finále MS v Ostravě prohráli 0:3. O bronz se utkají s Kanadou. Američané budou bojovat o zlatou medaili s Japonci.
 
Steve Cash, americký brankář po utkání: „Štastně jsme se dostali až na vrchol a teď se to pokusíme dotáhnout do konce. Dělám pořád to samé, co jindy. Hodně spím, dobře jím, nedívám se dopředu ani dozadu a soustředím se jenom na svou hru. Za své nuly musím poděkovat naší obraně, protože ta hraje výborně. Za čtyři zápasy na mě šlo asi třicet střel, takže velký kredit našim hráčům. Jako brankář se vždycky snažím udržet nulu, ale hrajeme týmový sport, takže podpora spoluhráčů je důležitá.“