Vstupenky na olympijské hry 2012 v předprodeji

02.11.2010 18:41

Pokud se chystáte na letní olympijské hry do Londýna, víte už, kolilk si máte nastřádat do prasátka na olympijské vstupenky. Pořadatelé Olympijských her 2012 již zveřejnili ceny lístků na jednotlivé sportovní akce. Natištěno je téměř 9 milionů vstupenek, a zdaleka ne všechny se dostanou k běžným návštvníků her. Jednu čtvrtinu z celkového počtu 8,8 milionu vstupenek si mezi sebou rozdělí národní svazy, atletické federace a sponzoři her. Zbylých 75% pak přijde do předprodeje na jaře příštího roku. Fanoušci se už teď mohou registrovat, a doufat, že budou pak vylosování. Předpokládá se totiž, že poptávka mnohonásobně převýši nabídku vstupenek.
Přes 100 tisíc lístků pak zdarma obdrží žáci britksých škol, kteří se zapojili do Get Set Programme, motivačního programu pro anglickou mláděž, organizované britskou vládou. 

Ceny jednotlivých vstupenek se výrazně liší podle atraktivnosti jednotlivých sportů.  Exklusivní lístky na zahajovací ceremoniál vychází na 2012 liber, ty nejlevnější pak na 20 liber. Podobně je na tom i zakončovací ceremoniál her, kdy se rozpětí pohybuje od 20 do 1500 liber.

Ze samotných sportů pak vychází nejdráže atletické finále, kde nejdražší vstupenky pořídíte za 725 liber, následují finále basketbalu, beach volejbalu, gymnastiky a plavání. Na druhou stranu u každého sportu existuje vždy cenově přijatelná alternativa vstupenk v cenách od 20 liber. Cílem organizátorů her je samozřejmě plný dům - prázdná místa na tribunách ale v Londýně nečekejte, zájem bude obrovský.

Celý ceník olympijských vstupenek nalezenete zde