Inline bruslení na olympisjkých hrách

15.01.2010 19:06

Zajímavou anketu uspořádal nezávislý server o In line bruslení www.inline-online.cz . Jeden z největších českých webů o inline bruslení se zeprtal svých čtenářů, zda by uvítali, aby se tento sport objevil i na letních olympijsklých hrách.  V hlasování, kterého se během prázdnin roku 2009 zúčastnilo přes 200 aktivních uživatelů tohoto české Inline fora, byly výsledky jasné :

Chtěli byste, aby bylo in-line bruslení zařazeno do programu letních olympijských her?
  1. Ano.70% (162 hlasy)
  2. Ne. 9% (21 hlas)
  3. Je mi to jedno. 21% (48 hlasů)

Je tedy možné, že díky úspěchů našich rychlobruslařek Sáblíkové a Erbanové, které mají logicky k tomuto sportu blízko, bude všeobecné povědomí k tomuto druhu především letního sportu nadále sílit. Důkazem toho je i účast masy závodníků na Brněnském Inline maratonu , který jak v mužských, tak ženských kategoriích nabídla výborné výkony.

 

 

Konec konců, že je bruslení opravdu masovou záležitostí, ukazují i jiné komunitní stránky o bruslení na kolečkových bruslích  - moderně řečeno In-linech. Kdo by si před pár lety dovolil tvrdit, že se bude jednat o tak masovou záložitost ? Bruslení není omezeno pohlavím, ani věkem, na bruslařské stezky, kterých rychle přibývá, se můžete vydat v 15 nebo v 50 letech. Pokud se tedy nadále bude zlepšovat i infrastruktura a přibyde další tras ppro inline bruslení, máme na další šampiony dobře zaděláno