Kateřina Novotná dnes večer jede o olympijské finále v short tracku

16.02.2010 16:11

V noci ze středy na čtvrtek bude česká rychlobruslařka Kateřina Novotná bojovat o vytoužený postup do finále olympijského závodu na 500 metrů v short tracku. Novotná je momentálně úřadující evropská šampionka. V sobotu si zajistila postup z rozjížďky mezi nejlepší šestnáctku a teď ji čeká druhá část soutěže.

Rozdělení pětistovky není zrovna obvyklé. "Normálně takhle nejezdíme. Pro mě by to ale mohla být spíše výhoda, protože ostatní tady mají velké týmy, maséry, fyzioterapeuty a jsou schopni zvládnout víc závodů za sebou," řekla Novotná.  

Novotná je jediná česká zástupkyně v short tracku. Vstup do olympiády se jí vydařil. Z první rozjížďky totiž postoupila. "To je hodně důležité, protože většinou, když to nejde od začátku, tak to nejde až do konce.“ Ve Vancouveru ji ještě čekají závody na 1500 a 1000 metrů.

Novotná se představí hned v prvním čtvrtfinále a jejími soupeřkami budou Katherine Reutterová z USA, domácí Kalyna Robergeová a Pak Sung-hi z Koreje. Do semifinále postoupí dvě nejrychlejší.

 

Na pětistovce dosáhla česká reprezentantka zatím svůj nejlepší olympijský výsledek: před čtyřmi lety v Turíně skončila na této trati šestá.