Lukáš Bauer v olympijském skiatlonu skončil sedmý

21.02.2010 00:06

Lukáš BauerJak je důležité mít v jednom závodě několik vyrovnaných borců dnes ukazáli všem běžci ze Švédska. V závodě ve skiatlonu, kombinaci klasického běhu na lyžích a bruslení, na 2x15 kilometrů, získali švédi dvě medaile - zlatou a bronzovou.
Úvodní část závodu musela dělat radost všem českým fanouškům - Lukáš Bauer prakticky celou klasickou část vedl,  a zdálo se, že si vybírá vhodný okamžik, kdy zbytku závodníků ujet. Taktika Bauera držela ve vedení, ale náš reprezentant neměl buď vůli, nebo síly zvýšit tempo a ostatním ujet. Na stadion po 15 kilometrech tak dojela velká, asi 15 členná skupina prakticky společně. Přezutí lyží na volnou techniku proběhlo u všech hladce, a jako první nenápadně vyběhl ze stadionu švéd Olsson se zhruba 10 sekundovým náskokem před dlaší skupinou , kde tempo udával náš Lukáš Bauer. V této skupině se vezly další dva švédští reprezentanti Soedergren a Hellner, němec Angerer i velký favorit nor Northug.

Lukáš Bauer postupně ztratil iniciativu a tu převzala dvojice švédů  Soedergren a Hellner. Jejich kolega v úniku Olsson měl v té době asi 15 vteřinový náskok, a bylo jasné, že dva švédi vedoucí skupinu udržují tempo tak, aby jejich kolega stále bezpečně vedl. Nikdo z dalších závodníků se díky zvolené taktice neodhodlal k úniku, a tak dvojice švédu podporovala vedoucího Olssona až do posledního kola. V tom už šla taktika stranou, a každý jel, jak mu stačili síly. Stíhat vedoucího Olssona vyrazil rus Lechkov, společně s němcem Angererem. Uprchlíka dostihli těsně před cílovou rovinkou, společně s dalšími závodníky. Nejvíce sil měl švéd Hellner, za ním druhý skončil Angerer a třetí dojel uprchlík Olsson.
Lukáš Bauer dorazil do cíle na 7.místě s 13 sekundovou ztrátou, Jakš dojel 27 a Magál 38. Martin Koukal odstoupil ze závodu již v první části

Lukáš Bauer zimní olympijské hry 2010 skiatlon

Záznamy: 13 - 23 ze 23
<< 1 | 2