Pochvala pro pořadatele zimní olympiády v Soči

20.04.2010 19:19

Pořadatelé zimních olympijských her 2014 v Soči pochválila koordinační komise Mezinárodního olympijského výboru. V ruském středisku Soči byla na třídenní inspekci. Šéf komise Jean-Claude Killy, bývalý vynikající francouzský lyžař, se o ruské realizaci příprav vyjádřil nadšeně.
"Je to působivé. Na 43 projektech pracuje 24 hodin denně 16.000 lidí. Jsem šťastný, že mohu informovat o tom, že vše běží podle plánu. Jsme spokojeni po všech stránkách. Soči si vzalo lekci z letošních her ve Vancouveru." Komise byla v Soči po roce a příště se tam chystá v říjnu.
Všechna sportoviště pro olympiádu v Soči se budují prakticky od základů. Šéf organizačního výboru Dmitrij Černyšenko byl v únoru v Kanadě se skupinou 150 pozorovatelů. Ve Vancouveru mapovali téměř každý krok vancouverských pořadatelů. Vytvořili si seznam úkonů, čítající zhruba 7000 položek.
Speciální ujištění padlo ohledně sáňkařské a bobové dráhy, ruští pořadatelé komisi ujistili, že bude bezpečná. Snahou je samozřejmě zabránit možnému opakování tragédie z Vancouveru. Kde se těsně před začátkem olympiády zabil gruzínský sáňkař Nodar Kumaritašvili. A stejně tak i bobové závody provázela řada havárií.