Záhrobská bude v pátek bojovat o medaili, dnes ji čeká obří slalom

24.02.2010 13:16

Počasí se ve Vancouveru a Whistleru v posledních dnech opět změnilo. V pátek, kdy pojedou na olympijských hrách ve Vancouveru ženy závod ve slalomu, má dokonce pršet. Českou závodnici Šárku Záhrobskou to ale nechává v klidu. "Je to škoda, ale je to pro všechny stejné. Snad se podaří svah preparovat, aby byla trať kvalitní."  Na svoji parádní disciplínu se Záhrobská těší a věří, že patří ke kandidátkám na olympijské medaile. "Pokud se mi slalom podaří, jak si představuju, jak umím, tak není nereálné být na stupních. Slalom je o jedné chybě, tak uvidíme na trati, ale odvedu maximum, aby umístění bylo co nejvýš."

Záhrobská skončila ve slalomu na svých prvních olympijských hrách před čtyřmi lety v Turínu třináctá. "Teď přijíždím s většími ambicemi, váže se to na výsledky, které doteď mám." Záhrobská se stala mistryní světa v Aare v roce 2007 a vyhrála dva slalomy Světového poháru.

Už ve Vancouveru ukázala, že slalom jezdit umí, když v kombinačním slalomu zajela nejrychlejší čas a v superkombinaci obsadila sedmé místo. "Pokud by mi jízda vyšla stejně, tak bych byla spokojená. Ta měla vše, co mít měla."

Svah, na kterém se závod ve slalomu pojede, nemá podle Záhrobské nijak náročný profil. "Je to velmi členité, ale oproti mužům bude snížený start, takže tam nebude úvodní strmý kopec." Před závodem potřebuje Záhrobská čtyři až pět jízd, aby se naladila a trať si pořádně zažila. "Bývá to divoké, do trati vlítne šedesát holek a je to rozbité. Jde o to se zahřát."